DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: Egységesek voltak a pilóták a szaúdi ügyben

A finn szerint az F1 azt ígérte, hogy minden helyszínt átértékel a jövőre nézve a biztonság szempontjából, természetesen ebbe beleértve Szaúd-Arábiát is. Szerinte a véleményük nem mindig számít.

Komoly biztonsági aggályok merültek fel a dzsiddai F1-es hétvégén, hiszen még pénteken rakétatámadás ért egy, a pályától nem messze lévő olajfinomítót. A hírek szerint péntek este több versenyző is legszívesebben hazautazott volna a veszélyes helyszínről, de végül a sportág vezetése többé-kevésbé megnyugtatta őket és garantálta, hogy nem történhet probléma. Valtteri Bottas szerint azt a garanciát kapták, hogy a jövőben alaposan mérlegelnek minden helyszínt az F1 részéről.

"Ez egyértelműen kihívásokkal teli hétvége volt. A pilóták megbeszélése nyilván elég későn zajlott le, normál esetben nincs is szükség ilyenre. Az F1 ígéretet tett, hogy újragondol minden egyes helyszínt a jövőre nézve, ezt a dzsiddait is beleértve, hogy biztosan olyan helyekre menjünk, ahol garantálni tudják a biztonságunkat. Hogy ez 100%-os legyen, amikor ott vagyunk" - idézi Bottas szavait a RacingNews365.

bott_5



Bottas arra nem válaszolt, hogy ő versenyezni akart-e ezen a hétvégén vagy hogy a jövőben szívesen tér-e vissza Szaúd-Arábiába: azt viszont kiemelte, hogy a versenyzők összezártak ebben a helyzetben és egységes erőként léptek fel.

"Úgy érzem, hogy a pilóták szövetsége most nagyon egységes és úgy éreztem, hogy mindenki ugyanúgy volt ezzel a helyzettel. Bármilyen probléma esetén átbeszéljük a dolgot és elmondjuk a véleményünket, ha annak van hatása, jelentősége. Ez szép dolog. Arra viszont nincs garancia, hogy mindig lesz (hatása, jelentősége a véleményüknek)" - tette hozzá a finn pilóta.

A hétvége során a csapatvezetők egyhangúan arra szavaztak, hogy folytatódjanak az események, így a versenyzők véleménye nem igazán számított - őket nehezebb volt meggyőzni, de végül szerencsére incidens nélkül lezajlott minden. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: