DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

Wolff láncfűrésszel esne neki a Mercedesnek

Toto Wolff szerint nagyon egyszerű megoldani azt a problémát, hogy túl nagy egy autó légellenállása: le kell fűrészelni a hátsó szárnyat és minden rendben van. Új alkatrészeket nem gyártanak most.

A győzelemre esélytelen volt a Mercedes autója Bahreinben és önerőből a Ferrari és a Red Bull is messze a világbajnok istálló fölé nőtt, így bár a szerencsének köszönhetően sikerült a harmadik-negyedik helyen végezni, de az egyértelmű, hogy a tempót tekintve sokat kell javulniuk. Azt mindenki elmondta a csapat részéről, hogy ez nem egy-két nap lesz, hosszabb időt vesz igénybe és bár George Russell szerint ha a delfinezés problémáját megoldják, akkor a gyengeségeik jelentős részét kiküszöbölik, de Toto Wolff mégis elég agresszíven fogalmazott:

"Könnyű csökkenteni a légellenállást egy autón, mert csak fogunk egy láncfűrészt és lefűrészeljük vele a hátsó szárnyat. Mi ezt fogjuk csinálni a következő futamig" - mondta még a bahreini futam után a Mercedes csapatvezetője.

woo



"Szerintem most az a fontos, hogy megértsük, hogyan tudjuk kiaknázni az autónkban lévő teljesítményt és nem az, hogy új alkatrészeket gyártsunk. Hisszük, vagy inkább reméljük (ez a jó szó), hogy ez a teljesítmény benne van. Új helyzetbe kerültünk, mert igazából a senki földjén találtuk magunkat, emiatt viszont több dolgot is kipróbálhattunk: ilyen volt a kemény gumis stratégia, ami nyilván nem jött be, de több tapasztalatot jelentett számunkra" - magyarázta.

Wolff kijelentette, hogy a közeljövőben nem hoznak új fejlesztéseket, tanulniuk kell a jelenlegi autót, a jelenlegi eszközeikkel kell megoldaniuk a felmerülő problémákat, aztán meglátják, hogy hol tartanak ezzel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: