DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Leclerc: Elképesztő visszatérni a csúcsra

Pole-pozíció, futamgyőzelem, leggyorsabb kör és Nap Versenyzője-díj - mindent kihozott ebből a hétvégéből Charles Leclerc, aki érthetően fülig érő szájjal értékelt az autóból kiszállva.

Szenzációs teljesítménnyel nyitotta a szezont Charles Leclerc, aki egy parádés körrel megnyerte a szombati időmérőt, a vasárnapi futamot pedig hibátlan versenyzéssel hozta le - nem hibázott, nagyon gyorsnak bizonyult, folyamatosan kontrollálta a futamot, így győzelemmel kezdhette az idényt. A monacói érthetően elégedetten értékelt az autóból kiszállva:

"Nagyon boldog vagyok. Tudtuk, hogy ez egy nagy lehetőség most és a srácok hihetetlen munkát végeztek azzal, hogy megépítették ezt a szenzációs autót. Nagyon nehéz volt az utóbbi két év, de most kettős győzelmet arattunk Carlosszal, nem is remélhettünk ennél jobbat. Elképesztő visszatérni a csúcsra" - mondta a Nap Versenyzőjének is megválasztott Leclerc.

4d006a5f-8c03-4b15-8c57-2a9c201a813e_orig



Leclerc a pole-pozíció és a futamgyőzelem mellé végül a leggyorsabb körért járó pluszpontot is behúzta, tökéletes mestermunkát végzett az idény első futamán - csak a biztonsági autó és még a verseny korábbi szakaszában Max Verstappen előzési kísérletei okoztak neki kellemetlenebb pillanatokat. Mint mondta, a holland támadásai után mindig pont jól tudott visszatámadni és végül megnyerte ezt a párharcot, a biztonsági autónak pedig nagyon nem örült, de jól sikerült az újraindítása és ismét ő diktálta a tempót.

"Mentálisan is újra kellett magunkat indítani 2019 után, nagyon sokat dolgoztunk ezen az autón és most újra versenyképesek vagyunk. Legalábbis remélem, hogy azok maradunk, de idén nagyon sok múlik majd a fejlesztésen. Az utóbbi két év munkája lenyűgöző" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: