DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Ricciardo már jól van, nem aggódik

A McLaren ausztrál pilótája napról napra javult ezen a héten és most már úgy érzi, hogy újra önmaga - hiányzik neki a bahreini teszt, de Barcelonában jónak érezte az autót, úgyhogy bizakodó.

Az utóbbi egy hétben a koronavírussal birkózott Daniel Ricciardo, viszont mára legyőzte a betegséget, negatív tesztet produkált, így beülhet a McLarenbe a szabadedzésekre. Az elmúlt napok azonban elég sokat kivettek belőle és még közel sem tökéletes a fizikai állapota, ami nem tett túl jót a felkészülésének - ahogy az sem, hogy a bahreini három tesztnapot egy az egyben ki kellett hagynia.

danric



"Jól vagyok, köszönöm" - válaszolta a hogylétét firtató kérdésre Ricciardo a Formula.hu részvételével zajló sajtótájékoztatón pénteken. "Az egyértelmű, hogy kiütött egy kicsit, de az utóbbi napok során érezhetően egyre jobban lettem napról napra. Most már újra önmagam vagyok, ez jó" - tette hozzá a wokingiak ausztrál versenyzője.

"Kihagytam a bahreini tesztet, de legalább rengeteget pihentem, így lesz a negatívumból pozitívum. Szerencsére már évek óta ezt csinálom, ma lesz pár órám belerázódni és felvenni a tempót újra, azt várom, hogy ezt meg tudjam csinálni. Ugyan nem vehettem részt a legutóbbi teszten, de azért követtem, amennyire lehetett. Nem mehettem az autóval, de Barcelonában jól éreztem magam benne, sok kört tehettem meg, ott jónak éreztem a McLarent. Szóval igen, nem jó, hogy ki kellett hagynom a tesztet, de Barcelonában jónak tűnt az autó, meglátjuk, hogy ez most mire lesz elég."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: