DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brundle: Alonso még mindig képes a címszerzésre

Fernando Alonso még mindig elég jó ahhoz, hogy megnyerje a bajnoki címet – állítja Martin Brundle. A volt F1-es úgy véli, a spanyol jó formában van és fel tudja venni a harcot a fiatalabb riválisokkal.

Fernando Alonso visszatérése az F1-be nagy port kavart és rögtön elindította a találgatásokat: vajon a spanyol képes lesz még valaha világbajnoki címet szerezni? Sokan úgy vélik, a megfelelő autóban igen, és bátran számolnak is ezzel a lehetőséggel, hiszen a nagy többség szerint tehetségéhez mérten kettőnél több bajnoki trófea is kijárna neki. 

Martin Brundle kijelentette, szerinte a spanyol még mindig képes felvenni a kesztyűt, csak egy megfelelő autóra van szüksége. Úgy véli, az F1 egészen másképp kínál lehetőségeket az idősebb generáció számára, mint anno, a 80-as, 90-es években. 

„Ha Fernando egy Mercedesben ülne, szerintem meglenne benne a világbajnoki potenciál. Az alapján, ahogy vezet, úgy tűnik, megvan még benne a régi agresszió” – állítja Brundle. „A mostani nagyöregek jó formában vannak lelkileg és fizikálisan is, itt korhatár igazából nem létezik. Az autók teljesen mások, mint régen, nem veszik annyira igénybe fizikailag a pilótát. Ők ráadásul nem sánták és összetörtek, mint az én generációm, akiknek tele volt ütéssel a feje. Remek állapotban vannak” – magyarázta, majd hozzátette: ők mind rendkívül tapasztaltak, Alonso pedig még mindig az egyik legjobb a mezőnyben.

 



Szerinte az F1-es rajtrácsot az teszi erősebbé, hogy az olyan tapasztalt pilóták, mint Alonso és Vettel még mindig nagyon jól szerepelnek. „A mezőny mindig hasznot húz az olyan világklasszis pilótákból, mint Fernando és Seb, akik számára fegyverek a fiatalok” – szögezte le Brundle. „Tökéletes ez a fajta átmenet. Azt hiszem, Kimi kihozta magából a legjobbat és alig várta, hogy kiszálljon. Ez volt a helyes döntés. Ez bármelyik sportban így van, amikor megérkezik a fiatalabb generáció. De a sportnak ettől szüksége van olyan világbajnokokra, mint Seb és Fernando.”

A spanyol világbajnok Brundle azon kijelentésével, hogy a bajnokságot csak egy Mercedesben lehetne megnyerni, nem ért egyet. „Remélem, hogy az Alpine-nal is képesek leszünk erre” – válaszolta, amikor a volt F1-es kijelentéséről kérdezték.

„Úgy gondoljuk, hogy lehet esélyünk az új szabályozás miatt. Abban bízunk, hogy az Alpine képes lesz a bajnoki címért harcolni, hiszen ezért vagyunk itt, ennek érdekében dolgozunk olyan keményen. Néhány újdonság, amely az F1-be érkezett, így például a költségvetési sapka, megadja a lehetőséget mindenki számára, hogy versenyben legyen” – hangsúlyozta Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: