DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Binotto szerint még mindig nem ők a favoritok

A Ferrari csapatfőnöke nem lát okot arra, hogy miért ne a Red Bull és a Mercedes lenne az esélyes - ők jól haladnak, de a teljesítmény szempontjából ez nem sokat jelent.

Már az előszezoni teszteket megelőzően is sokan vélték úgy, hogy a topcsapatokkal egy szinten lévő háttérrel rendelkező, de az előző két szezonban az aktuális autója helyett erre az évre koncentráló Ferrari visszatérhet a bajnokesélyesek közé, Barcelona és Bahrein pedig eddig nyomatékosította is ezt a véleményt. Mindkét teszt során meggyőző volt a Scuderia, így a riválisok is erősítettek ezen a narratíván és az egyik legfőbb esélyesnek nevezték a maranellóiakat.

Mattia Binotto csapatfőnök viszont természetesen igyekszik hűteni a kedélyeket - már Carlos Sainz is megtette ezt, de most a főnök is kijelentette: nem ők az esélyesek és kész. "Nagyon nehéz megítélni a helyzetet a teljesítmény tekintetében. Én még mindig úgy gondolom, hogy továbbra is a Red Bull és a Mercedes a két fő esélyes, ők azok, akik nyerni tudtak tavaly. Mindkettejüknél van világbajnok pilóta és mindketten bizonyították már a múltban, hogy milyen erős csapatuk van" - idézi Binotto szavait a RacingNews365.

FNghbWyXIAM6T8c



"Egy másodperc előnyük volt az előző szezon végén (ez mondjuk sántít, hiszen teljesen új autókról van szó - a szerk.), én nem látok okot arra, hogy miért ne ők lennének a favoritok. Számomra ők azok" - tette hozzá az olaszok vezére, majd rátért saját csapatára is.

"Mi magunkra koncentrálunk. Volt hat pozitív napunk, mert folyamatosan dolgozhattunk, sokat tanultunk az autóról, sok adatot gyűjtöttünk és együttműködtünk a szimulátoros csapattal Maranellóban. Ez volt a fő cél és szerintem ezt teljesítettük. Magunkra kell figyelnünk, ez számít" - fogalmazott óvatosan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: