DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 23. hétfő
F1

Fékhibával küzd Bahreinben a McLaren

Lando Norris szerint túlmelegedtek a fékek csütörtökön, ezért nem tudtak hosszabb etapokat teljesíteni, ami eléggé visszafogta őket a munkában - ráadásul minden úgy kezdődött, hogy Daniel Ricciardo rosszul lett.

Barcelonában még topcsapatnak tűnt, Bahreinben viszont nem kezdett jól a McLaren: a köridő sem volt az igaz, de főleg a körszám mutatta meg, hogy problémákkal küzdöttek a wokingiak. Lando Norris az első nap végén elismerte: fékhiba hátráltatta őket, annyira melegedtek a fékek, hogy egyáltalán nem tudtak hosszú etapokat teljesíteni. Mindez azután, hogy Daniel Ricciardo rosszul lett és ezért kellett beugrania helyette Norrisnak az utolsó pillanatban.

4



"Összességében nem ilyen napot szerettünk volna" - mondta a brit csütörtök este. "Azzal kezdődött, hogy én teljesítettem az egész napot, mert Daniel nem érezte jól magát, de az autóval is több problémánk adódott, amelyeket sokáig tartott megtalálni. Ez nagyon sok körünkbe került, ami frusztráló, mert nagyon ki akartunk próbálni dolgokat, mivel itt teljesen más a helyzet, mint Barcelonában" - magyarázta.

"Vannak különbségek, a pálya is dobálósabb. Tudtunk azért tesztelni, bizonyos dolgokat megnézhettünk, de nem tudtunk hosszabb etapokat teljesíteni. Kihoztuk belőle a legtöbbet, de nyilván visszatartott minket ez a probléma. Megpróbáljuk megoldani, de nem lesz egyszerű, meglátjuk" - zárta gondolatait Norris. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: