DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

A Mercedes büszke az új koncepcióra

Toto Wolff szerint ez az irány az, amelyen haladni akarnak, de még rengeteg finomhangolás vár rájuk - az még kérdéses, hogy gyorsak lesznek-e, de tetszik neki az autó.

Mindenkit meglepett vadonatúj koncepciójával a Mercedes, hiszen a világbajnok istálló gyakorlatilag oldaldobozok nélkül jelent meg a bahreini teszt első napján - a hírek már napok óta arról szóltak, hogy vadonatúj fegyvert vet be az istálló, de ez a fejlesztés a riválisok számára is váratlan volt. Ross Brawn szerint zseniális megoldás, amely ráadásul szabályos is, de azért generálhat még szabályértelmezési vitákat - a Mercedes viszont érthetően elégedett a frissítéssel.

FNe1iyVXIAImrME



"Szerintem nagyon büszkék vagyunk arra, amit elértünk ezzel a koncepcióval" - mondta Toto Wolff, a csapat vezetője azon a sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is részt vett. "Most viszont gyorssá is kell tennünk. Szerintem ez az a fejlesztési irány, amelyet jónak vélünk, úgyhogy mostantól finomhangolni kell az autót, rájönni dolgokra, ezt csináltuk ma" - tette hozzá Wolff, aki azt is elárulta, hogy maguk is kíváncsiak voltak arra, hogy valójában hogyan működik ez az elgondolás.

"Gondok azért most is vannak, de inkább Bahrein-specifikusak. Túl meleg van, sok autó még mindig pattog az úton, van amelyik az egyenesben, van amelyik a kanyarban, szóval ezeket még be kell állítani. A teljesítményadatokat még nem igazán nézegettük" - mondta a Mercedes vezére. A csapat pilótája, George Russell is ugyanígy fogalmazott: szép, érdekes, de gyorsnak kell lennie, ebben pedig most még nem lehetnek biztosak. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: