DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

Wolff: Nálunk vannak oroszok és ukránok is

Toto Wolff szerint ő szláv gyökerű bécsiként kicsit még közelebbinek érzi magához ezt az egészet - viszont Nyikita Mazepin alapvetően megérdemelné az F1-es ülést.

Mint ismert, a Haas megköszönte Nyikita Mazepinnek az eddigi munkát, a folytatásban nem az orosz pilóta fogja vezetni a csapat egyik autóját - a versenyző ezt-azért már elárult arról, hogy hogyan is kezelte őt az amerikai istálló és többek szerint sincs rendben az, hogy Mazepinnek mennie kell. Erről beszélt legutóbb Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője is, aki viszont hozzátette: alapvetően megérti a szankciókat is.

"Nem tudok egyértelmű álláspontot képviselni az ügyben. Egyrészt Nyikita önmagában megérdemli, hogy ott legyen a Formula-1-ben, tud vezetni" - kezdte Wolff.

wo_2



"Látható, hogy néhány sportliga engedi, hogy az orosz sportolók versenyezzenek és néhány keményebben lépett fel, hogy ez ne legyen lehetséges. Én osztrák vagyok, Bécs alig négyszáz kilométerre van Ukrajnától és ki gondolta volna, hogy látunk még egy háborút Európában. A Formula-1 egy apró porszem csak ebben a kontextusban, ezért úgy döntöttünk, hogy nem versenyzünk Szocsiban és szerintem sok más üzlethez hasonlóan az F1 is masszív üzenetet küldött ezzel" - idézi a szavait a RacingNews365.

"A csapatunkban vannak oroszok és ukránok is, nyilvánvalóan nem könnyű nekik, akiknek ott van a családjuk. Nehéz idők ezek és én, aki Bécsben nőttem fel szláv származású szülők gyermekeként, egy kicsit még közelebb érzem a szívemhez azt, ami történik" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: