DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Új főnök a Sauber igazgatói székében

Az Alfa Romeo istállót működtető cégcsoport új ügyvezető igazgatót nevezett ki Alessandro Aluni Bravi személyében. Csapatok vezetésében vett részt és versenyzőket menedzselt a múltban.

A jogász végzettségű Alessandro Aluni Bravi már évek óta aktív a Saubernél: a cég felügyelőbizottságában töltött be pozíciót. Emellett igazgató pozícióval rendelkezik az Islero Investmentnél, amely a Sauber Csoport tulajdonosa. Az olaszt most a Sauber Csoport ügyvezető igazgatójának nevezték ki – a cégcsoporthoz tartozik az Alfa Romeo Formula-1-es csapat más érdekeltségekkel egyetemben.

 



Aluni Bravi régóta aktív a motorsportban csapatok vezetőségében és versenyzők menedzselésében. A Formula-3000-es Colini és Formula-2-es Trident csapatoknál dolgozott, és többek között Stoffel Vandoorne és Robert Kubica pályafutását egyengette. Jogászként az ART, a jelenlegi Alfa-főnök Frederic Vasseur csapatának tanácsadója volt.

A Sauber Csoportnál novemberben történt egy fontos vezetőségi változás: Pascal Picci, a cég elnöke lemondott posztjáról, amelyet azóta nem töltöttek be. Frederic Vasseur változatlanul a Sauber vezérigazgatója és az F1-es részleg csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: