DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Bejelentés: Imola 2025-ig F1-es futamot rendez

Idén már sorozatban harmadik alkalommal ugrik be az olaszországi helyszín, amely a következő években már garantált helyet kap az F1-es versenynaptárban a friss bejelentés alapján.

Imola 2020-ban került vissza a Formula-1 vérkeringésébe, amikor a szervezőknek beugró helyszínek után kellett nézniük a koronavírus-járvány miatt. A pilóták által kedvelt olaszországi helyszín aztán 2021-ben is helyet kapott hasonló okokból a menetrendben, ahogy idén is elfoglalta a pandémia miatt továbbra is kimaradó Kína helyét áprilisban.

imola-f1-dppi



Nos, a beugrások olyannyira sikeresnek bizonyultak, hogy az F1 most bejelentette, hogy hároméves szerződést írtak alá az Emilia-Romagna-i Nagydíj névre hallgató futam helyszínéül szolgáló legendás pályával, amelynek értelmében 2025-ig fixen a versenynaptár része lesz az olasz pálya.

Ez azt is jelenti, hogy a következő években két versenynek is otthont ad majd Olaszország, hiszen az Olasz Nagydíjat továbbra is Monzában futják. Hely van a naptárban, hiszen az Orosz GP-vel néhány napja bontottak szerződést, s a csapatokkal kötött megállapodás értelmében a fordulók számát az idei 23-ról akár 25-re is növelhetik a közeljövőben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: