DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

AFM március: Kezdődik a szezon!

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legfrissebb száma, amelynek nagy része az F1-es szezon felvezetésével foglalkozik - közben pedig teljesen új dizájnt tár az olvasó elé.

Szerkesztőségünk úgy gondolta, hogy a Formula-1 új érájához az Autósport és Formula Magazinnak is igazodnia kell: ennek szellemében teljesen új külsővel jelent meg havilapunk márciusi száma, amely az F1-es szezont hivatott felvezetni. Negyven oldalon foglalkozunk a csapatok helyzetével, új autóival, pilótáival, terveivel és azzal, hogy mit is várhatunk tőlük a friss szabályrendszer első évében - vajon lesz-e váratlan "felugró" a rajtrácson vagy ugyanazokkal a nevekkel találkozhatunk a dobogó környékén, mint eddig?

044-045 - Williams



Ezen felül megpróbáltunk összeszedni minden fontos változást, amit az idei szezon előtt tudni kell: technikai szabályok, sportszabályok, lebonyolítással kapcsolatos tudnivalók, versenynaptár - aki egyben szeretné látni, hogy mitől is lesz különleges a 2022-es idény, az mindent megtalál ebben a cikkünkben. Ugyanakkor múltidéző rovatunkban azokra az évekre is visszatekintünk, amikor aerodinamikailag a legnagyobb változásokat láthattuk a sportág története során - rengeteg trükkös megoldás betiltására és felmerülésére került már sor az utóbbi évtizedekben, megnéztük, hogy kik jöttek ki ezekből nyertesen és milyen célok mozgatták az adott változásokat.

Természetesen értékeltük a barcelonai teszt eseményeit is, hoztunk egy top tízes listát az F1 elmúlt huszonöt évének legnagyobb meglepetéseiből, de az sem maradhatott ki, hogy elővegyük a kristálygömböt: szerkesztőségünk tagjai tíz kérdés mentén próbálták megjósolni, hogy egész pontosan mi is várható majd idén a száguldó cirkuszban - a kiszámíthatatlanság ebből is jól látható, ugyanis három különböző csapat öt különböző pilótáját említettük lehetséges világbajnokként.

Természetesen 132 oldalas újságunkban nemcsak az F1-gyel foglalkozunk, így beharangoztuk a már ezen a hétvégén elrajtoló MotoGP-szezont is: milyenek az erőviszonyok, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük az egyes csapatoknak és versenyzőknek, mire számíthatunk idén? 

084-085 - MotoGP 

Ugyanígy felvezettük a hónap során elrajtoló hazai ralibajnokság küzdelmeit is: Berényi Ákos szakágvezetőt és több élversenyzőt is megkérdeztünk arról, hogy mit vár 2022-től, hiszen vannak újítások a versenynaptártól kezdve a pontrendszerig több helyen is.

Foglalkoztunk még a WRC-vel, a nemzetközi és hazai autósport egyéb februári eseményeivel, ezúttal is hoztunk több autótesztet, valamint népszerű Egy lány, egy autó rovatunk sem maradhatott ki.

Az AFM megvásárolható az újságosoknál, előfizethető a Formula.hu webshopjában, digitális formában is előfizethető erre a linkre kattintva, de a laptapir.hu-n keresztül is olvasható, szintén előfizetés után.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: