DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nagyon figyeli az F1, hogy ki merre fejleszt

Ross Brawn szerint az autót megálmodó csapat most is dolgozik, figyeli az adatokat és ha valamely csapat rossz irányba indul el a megoldásaival, akkor visszaterelik a helyes útra.

Nincsenek irigylésre méltó helyzetben az F1 vezetősége azzal kapcsolatban, hogy az új F1-es autók minden elemükben szabályosak legyenek. A teljesen áttervezett technikák elég eltérő megoldásokkal jelentek meg Barcelonában, a fejlesztési verseny pedig most indul csak be igazán - a különböző trükkök, kreatív szabályértelmezések egy új éra elején mindig gyakoribbak, mint a más tökéletesen letsztizátott regulák idején.

leclerc-barcelona



"Szerintem egyetlen eddig látott innováció sem okoz csorbát az új F1-es autó alapvető szerkezetén, de ahogy már többször is mondtam: az a csapat, amely kitalálta ezt az autót, továbbra is dolgozik. Vannak hozzáféréseik az autók adataihoz, a dizájnokhoz, folyamatosan vizsgálják a helyzetet és ha valaki a rossz irányba indul, akkor visszatereljük" - idézi ezzel kapcsolatban Ross Brawn szavait a RacingNews365.

A Formula-1 motorsportért felelős igazgatója szerint rengeteg érdekes megoldást látni jelenleg, főleg a padlólemezek környékét érdemes figyelni, de az említett szakmai csapat nem gondolja, hogy bárki is a szabályosság határán mozogna, vagy akár átbillenne azon. Brawn külön is kiemelte a Ferrari "extrém" autóját különös tekintettel az oldaldobozokra, de azok is szabályosak - a szakember pedig úgy látja a visszajelzések alapján, hogy a pilótáknak tetszenek ezek az autók. Ő továbbra is bizakodó!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: