DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Kell majd egy párna, hogy kilássak

Az újfejlesztésű versenyautók egyik előkerülő problémája a pattogás az egyenesekben. A másik pedig a nem túl jó kilátás a pilótafülkéből. Lewis Hamilton szerint sem elég, amit látnak.

Már több pilóta is jelezte az elmúlt napokban, hogy az új kialakítású autók a Pirelli (az F1-ben) idén debütáló, 18 inches abroncsai együttesen olyan problémát hoztak elő, hogy nem látnak ki megfelelően a pilótafülkéből. A versenyzők ezt az eddigieknél jóval erősebb biztonsági problémának érzik, különösen a szűk, utcai pályákon okozhat ez majd gondot. A kerekek mellett nagyméretű, levegőt terelő idomok jelentek meg, ami tekintélyes területet takar el a pilóták elől.

Megkérdezték Lewis Hamiltont is, mennyit romlott a helyzet. „Annyival nem lett borzalmasabb, de tény, rosszabbul látunk ki a pilótafülkéből tavalyhoz képest. Valószínűleg túlságosan alacsonyan ülök az ülésben, mert leginkább csak az eget látom ebben a pillanatban még. De majd beszerzek egy párnát, vagy valami hasonló alátétet, hogy magasabban ülhessek” – idézi Lewis Hamiltont a RaceFans.

A hatalmas kerekek mellett a légterelő idomok is sokat rontanak a kilátáson


Daniel Ricciardo sincs elragadtatva a változástól. „Elismerem, sokkal nehezebb most a pilótafülkéből kilátnunk, de ez még sokat javulhat a következő időszakban. A belső kamerás felvételek nem adják tökéletesen vissza a helyzetet. Az ilyen bevágásoknál azt gondolhatjuk, hogy a pilóta szemszögéből láthatjuk a pályát, de ez azért nem teljesen így van. Egyértelműen állítom, hogy nem látunk annyit, mint amit a belső kamerás jelenetek mutatnak.”

„Idővel talán hozzászokunk, majd mindenki talál magának viszonyítási pontokat, hogy jobban belőjük, hogyan vezessünk a megváltozott körülmények mellett. A kilátás pedig sosem lesz már olyan jó, mint a régebbi időkben, amikor szinte az autó elején ültek a versenyzők és a jelenleginél sokkal magasabban” – tette hozzá az ausztrál.

Vajon milyen megoldást alkalmaznak Yuki Tsunodánál, aki a mezőny messze legalacsonyabb versenyzője?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: