DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Red Bull: Igazán remekül halad autónk fejlesztése

A világbajnoki címvédő istállója kiválóan kezdte a tesztelést Barcelonában. Rendkívül elégedettek a Red Bullnál abból, amit a fejlesztésekből eddig a pályán látnak. Ismét a bikák lehetnek az élen?

Max Verstappen majdnem 150 kört teljesített a barcelonai aszfaltcsíkon az RB18-assal a szerdai tesztnapon. Bár az egyensúly megtalálása nem bizonyul éppen egyszerű feladatnak, eddig nagyon elégedett a gárda, ahogy haladnak az új autó tesztelése során. Erről Guillaume Rocquelin, az energiaitalosok vezető mérnöke beszélt.

„Sikerült 147 kört pakolni az autóba, az új gép megbízhatósága már most igen jónak tűnik. Max is úgy véli, igen pozitív, előrevivő napot zártunk szerdán. Nem kérdés, hogy szinte minden területen tudunk még javulni, de nem aggódunk, mivel még öt további tesztnapunk maradt hátra a finomhangolásokra” – ecsetelte véleményét a főmérnök a Red Bull sajtóanyagában.

Egyelőre úgy fest, nagyon jó irányba halad a Red Bull fejlesztőmunkája


„Boldog vagyok, mert az első tesztnap rögtön igazán jól futott le a csapat számára. Előzetesen a legoptimistább forgatókönyv szerint 700 kilométert szabtunk meg az első napra, ezt három kör híján sikerült is teljesítenünk. Ez pedig az első tesztnapon nem éppen szokványos dolog. Jól alakulnak a dolgaink, több részt is tüzetesebben tudtunk már tesztelni és az autó fejlesztése során egyértelműen jó irányba indultunk el.”

„Max is elégedett a haladással, az egyensúly megtalálásában azért ütköztünk problémákba, de semmi olyan gonddal nem szembesültünk, ami miatt aggódnunk kellene és fenekestől fel kellene forgatnunk a tesztelés előzetesen meghatározott munkáját” – tette hozzá Rocquelin.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: