DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Wolff reméli, a Ferrari újra a győzelem útjára lép

A Mercedes csapatfőnöke a vörös istálló rajongója, még ha ellenük is ugyanúgy küzdenie kell. Toto Wolff azonban úgy érzi, olyan nem lehet, hogy a Ferrari nem csatázik a győzelmekért.

Ha valaki 1997 környékén kezdte el figyelemmel kísérni a Formula-1 küzdelmeit, annak teljesen természetes volt jó egy évtizeden keresztül, hogy a Ferrari folyamatosan a futamgyőzelmekért és a világbajnoki címekért harcol. Michael Schumacher vezérletével ezt 2000 és 2004 között zsinórban ötször sikerrel meg is szerezték, ám 2007 után nem túl sok babér termett a vörösöknek.

A hibridérát is gyengén kezdte a Scuderia, de aztán Sebastian Vettel vezetésével 2017-ben és 2018-ban is a Mercedes fő kihívójává vált. Bár a hajrában végül mindkétszer simán elbukták az olaszok a bajnoki címet, jól ment a szekér. 2019-ben aztán jött egy nagy törés, az év elején komoly tervezési hibával pályára küldött vörös autó sokáig nem tudott nyerni, utána azonban hatalmasat ugrott előre, a motor különösen erősnek tűnt. Ám az austini, szigorított direktívák bevezetésekor feltűnően visszaesett és egyre mélyebb gödörbe került az istálló.

2019 óta győzelemínségben szenved a Scuderia


A 2020-as összetett 6. helyezés óriási csalódás volt, tavaly viszont újra a fejlődés útjára lépett a gárda. Toto Wolff reméli, ennél feljebb is vezet az út. „Rajongó vagyok, nagyon szeretem a Ferrarit. Ők jelenleg a legnagyobb név a Formula-1-ben. Olyan nem lehet, hogy a Ferrari nem csatázhat a bajnoki címekért és a futamgyőzelmekért. Igaz, egy világbajnoki győzelem valami egész más, ahhoz rengeteg dolognak kell egyszerre stimmelnie, hogy elérjük” – magyarázta Toto Wolff a Mercedes bemutatója utáni sajtóbeszélgetés során, amelyen a Formula.hu is jelen volt.

„Számunkra és sportágunk rajongói számára is fontos, hogy a Ferrari ott legyen az élmezőnyben vívott küzdelmekben. Az utóbbi években hiányoltuk őket. A Ferrari és rajongóinak szenvedélye miatt is fontos, hogy az autójuk versenyképes legyen. Remélem, hogy több istálló is képes lesz a kemény csatákra és a futamgyőzelmekre idén” – tekintett előre Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: