DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Kékbe oltott rózsaszín: itt az új Alpine

Utolsó előttiként mutata be 2022-es F1-e autóját az Alpine: Fernando Alonso és Esteban Ocon autóján még a várakozások szerint hangsúlyosan megjelent az új főszponzor BWT színe.

Mindenki arra volt kíváncsi a 2022-es Alpine bemutatója kapcsán, hogy vajon milyen szintig jelenik meg a rózsaszín az enstone-iak festésében: a BWT érkezésével biztosra vehettük, hogy "kipinkesedik" az autó, sőt, egy állítólag valós képet mutató kémfotó is kiszivárgott néhány nappal korábban. Az idéntől már Otmar Szafnauer irányításával dolgozó istálló volt az utolsó a sorban, amely még a tesztek előtt mutatta be idei fegyverét.

Az élő közönség előtt zajló bemutató elején többször is hangsúlyozták, hogy ez nemcsak Alpine, hanem BWT Alpine, így az első másodpercektől érezhettük, hogy az új főszponzor jelenlétét komolyan veszi a csapat. Luca de Meo Renault-vezérigazgató beszélt elsőként, elmondta, hogy sok döntést kellett meghozniuk az istálló szerkezetét, felépítését illetően, de szerinte jó úton haladnak - ehhez Laurent Rossi Alpine-vezér annyit tett hozzá, hogy tavaly az idei évet akarták megalapozni, ez volt a feladatuk.

A hierarchiának megfelelően Rossi után megérkezett az új csapatfőnök Szafnauer, aki rögtön megdicsérte csapatát, hogy tavaly legyőzte az ő istállóját a Magyar Nagydíjon - majd megjegyezte, hogy szeretné legyőzni az Aston Martint idén. A megérkező pilóták ruházatából aztán már sejthettük, hogy rózsaszín lesz az autó, de mindegyikük mondott azért még pár mondatot - Fernando Alonso például azt, hogy ezen szabályok miatt tért vissza a sportágba, így reméli, hogy tényleg megváltoznak az erőviszonyok 2022-ben.

Bő negyedóra várakozás után azt megérkezett az autó némi táncos műsorral körítve - végül nem lett túl rózsaszín, de a BWT elég jól látható rajta. A franciák azonban dobtak egy nagyot még: a BWT vezérével készített interjút után bejelentették, hogy van még egy meglepetés, majd bemutatták, hogy a szezonnyitóra és a második futamra mégsem a megmutatott festéssel küldik ki az autókat, hanem egy teljesen rózsaszínnel - két festést is bemutattak, ezzel talán elvitték az idei bemutatóverseny fődíját.

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: