DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ezt akarja elérni idén az Alpine

Laurent Rossi szerint azt akarják megalapozni, hogy később bajnokesélyesek lehessenek és úgy véli, hogy tökéletes pilótapárosuk van ehhez a célhoz. Ocon felkészült, Alonso a szoros csatákban bízik.

Némileg váratlan módon két dizájnt is bemutatott hétfő este az Alpine F1-es csapata: az istálló az új főszponzor, a BWT miatt az első két futamon pink színezéssel versenyez majd, azt követően pedig egy sötétkék alapfestést fog használni. Ennél persze jóval fontosabb az, hogy maga az autó mire lesz majd képes: mint ahogy Fernando Alonso mondta, reméli, hogy jól ki tudják használni az új szabályokat, hiszen ezért tért vissza a sportágba.

"Jó visszatérni és keményen dolgoztam az utóbbi időben azért, hogy felkészüljek a szezonra. Az új szabályok bevezetése csúszott a pandémia miatt, de most már végre ezek szerint épült az autó és szerintem fantasztikusan néz ki, tetszik a festése is. Van egy új motorunk és magabiztosak vagyunk, hogy jól fejlesztettük ki az újgenerációs autót. Azt nem tudhatjuk Bahreinig, hogy hol tartanak a többiek, de izgatottak vagyunk, hogy végre tesztelhetjük az autót ezen a héten. Remélem, hogy működni fognak a szabályok és több szoros csatát látunk majd" - nyilatkozta a bemutató kapcsán a kétszeres világbajnok.

7qmhq3ipjar424h9r58n_lg



"Izgalmas nemcsak látni, de a hét folyamán majd vezetni is az új A522-t. Mindit kiváltság először vezetni egy autót, amikor tudjuk, hogy milyen kemény munka zajlott ennek érdekében a háttérben, Enstone-ban és Viryben. Nagyon sok tehetséges ember különböző területeken végzett munkájából állt össze az autó, ez az érzés és felelősség pedig egyedi és különlegs. Felkészült vagyok minden szempontból, szóval gyerünk ki a pályára és nézzük, hogy mink van!" - tette hozzá lelkesen Esteban Ocon.

Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója pedig a tervekről, célokról is beszélt: "2022-ben stabil javulást akarunk bemutatni átfogó fejlesztésekkel, ezzel biztosítanánk, hogy bajnokesélyesek leszünk a jövőben. Világos tervünk van és a szakma legjobbjai segítenek ezt teljesíteni. A csapatunk most erősebb és a pilótapárosunk a tökéletes recept ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. Jó irányba haladunk és ezt akarjuk folytatni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: