DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Norris: A nagy abroncsok miatt Monacóban és Szingapúrban bajok lesznek

Az aerodinamikai változások mellett a Pirelli is teljesen új gumikkal jelentkezik 2022-től, amit már ki is próbáltak. Lando Norris is egyetért abban, hogy jelentősen szűkült a kilátás az autóból.

A szűk, utcai pályákon okozhatnak komoly problémákat a Pirelli új, 18 inches abroncsai a Formula-1-ben. A McLaren brit pilótája attól tart, hogy eleve kevés idejük lesz a tesztnapokon hozzászokni a mérsékeltebb kilátáshoz, ami Monacóban és Szingapúrban különösen visszaüthet. Nem fogják jól látni a szalagkorlátokat, mert túl nagy felületet takar ki a megnövelt méretű abroncs.

„Nem lesz valami sok időnk hozzászokni az új versenyautók különlegességeihez. Minden pilótának összesen három napja lesz Spanyolországban és Bahreinben, hogy ezt megtegye. Ez nem valami sok ahhoz, hogy idomuljunk a teljesen új vezetési stílushoz, amit a megújuló autók megkövetelnek” – ecsetelte véleményét Lando Norris a Speedweek.com hasábjain.

Akár még komoly gondokat is okozhat, hogy ennyire lecsökkent a pilóták kilátása az autóból?


„Hatalmasat változott az első idomok áramvonalassága és a gumik is jelentősen nagyobbá váltak, emiatt teljesen máshogy látunk ki az autóból, mint eddig. Ez pedig komoly problémákat okozhat olyan pályákon, mint Monaco, vagy Szingapúr.”

„A Formula-2-ben már korábban bevezették ezeket a 18 inches abroncsokat, az egyik jó barátom azt mondta, hogy bizonyos pályákon kisebb bójákat kellett elhelyezni a pálya mentén elhelyezkedő korlátokra, mert a cockpitból már nem lehetett a nagy kerekek miatt rendesen látni a korlátokat. Ez lesz az egyik, amihez hozzá kell majd szoknunk, de biztosan idő kell ahhoz is, hogy megbarátkozzunk az első vezetőszárnyak új kiterjedésével is” – tette hozzá Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: