DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Nem Masi kirúgása miatt vonta vissza fellebbezését a Mercedes

Toto Wolff szerint túl kell lépniük a tavalyi szezonzárón, bár elfelejteni sosem fogják - a változások szükségesek voltak, mert a döntéshozatal megosztottságot szült 2021-ben.

A Mercedes autóbemutatója után Toto Wolff csapatvezető állt az újságírók elé, hogy válaszoljon a kérdéseikre, ezen a beszélgetésen pedig a Formula.hu is részt vehetett. Az új autót, vagy éppen Lewis Hamiltont érintő kérdések közé természetesen több is bekerült azzal kapcsolatban, hogy mit gondol az FIA-t érintő változásokról - az első ilyen jellegű kérdés feltevésekor Wolff mosolyogva közbe is szólt, hogy "tudtam"...

wowo_1



"Az, hogy azért ejtettük a fellebbezést, hogy valakit kirúgjanak az FIA-tól, az egyszerűen hamis, nem tudom, hogy ez honnan jön. Szerintem a sportot érintő döntések folyamatának újratervezése szükséges volt. Nagyszerű szezon volt a tavalyi, de nagy megosztottságot generált azokkal a döntésekkel, amelyeket nem mindig volt könnyű megérteni. Abu Dhabiban a körülmények és a döntések is precedens nélküliek voltak" - mondta Wolff.

"Számunkra sokkoló volt, ahogy alakultak a dolgok, ahogyan jöttek az üzenetek és precendes nélküli módon jutottunk el odáig, hogy elúszott a bajnoki cím. Ugyanakkor tovább kell lépnünk, a tegnap bejelentett változások után túl kell tennünk magunkat rajta. Elfelejteni nem fogjuk, mert nem is lehet, de most már 2022-re kell koncentrálnunk" - tette hozzá a Mercedes vezére, aki szerint az FIA ezzel a megfelelő lépéseket tette meg. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: