DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Furcsa a magyarázat a Williams bemutatójára

Az istálló megújult színvilágát az F1-féle show-autóra pingálta fel, holott már kedd délután megtartják a valódi FW44 bejáratását. Jost Capito a következő magyarázatot adta a meglepő döntésre.

A Williams is azon csapatok táborába csatlakozott, amelynek autóbemutatója valójában csak fényezésbemutató volt: a vadonatúj tengerészkék festést az FW44 helyett egy bemutatómodellen prezentálták, sőt a renderelt fotókon is a show-autó szerepelt. A döntés érthető lenne, ha a Williams rejtegetni szeretné megoldásait a barcelonai tesztig. De erről nincs szó: az FW44-et már ma megjáratják Silverstone-ban, és képeket is ígérnek az eseményről, tehát a tényleges versenyautóról.

„Minden terv szerint halad. Egy kicsit korábban ment volna ma, de elektronikai fennakadás miatt, melyet meg kell oldani, csúszik a dolog. A kezdési időpont 14 óra 13 óra helyett. El tudok fogadni egy óra csúszást!” – mondta Jost Capito csapatfőnök a bemutatón. Az időpont 15 órát jelent közép-európai idő szerint.



De ha már készen áll az új autó, melyet a csapat meg is tervez mutatni, miért nem azt leplezték le? Capito furcsa magyarázatot adott a furcsa helyzetre:

„Sokat dolgoztunk a fényezésen, és azt akartuk, hogy tökéletes legyen. Ehhez azonban a bemutatóautón kellett kidolgozni, az idő miatt” – magyarázta a csapatvezető. „Maga a versenyautó csak most készül el, 14 órakor kimegyünk a pályára, és arról az autóról is mutatunk fotókat. Rendes munkát akartunk megmutatni a fényezés tekintetében.”

A silverstone-i bejáratásról és az FW44-ről eddig nem érkezett sem hivatalos, sem kiszivárgott fotó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: