DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Új színvilágot kapott a Williams

Hatodikként a csapatok sorában megtartotta a Williams is 2022-es bemutatóját. Az istálló fényezése teljesen megújult, de a valódi modellt nem leplezték le.

A grove-i csapat kedden, közép-európai idő szerint 14 órára időzítette az FW44 hivatalos bemutatóját – pár órával azután, hogy az Alfa Romeo 2022-es versenygépéről kémfotók kerültek nyilvánosságra a fioranói pályán történő bejáratás közben.

A Williams is online közvetített műsorral körítette a mindenkit foglalkoztató pillanatot, a lepellel takart autó bemutatását, melyen szerepet kapott Jost Capito csapatfőnök és a két versenyző: a harmadik évére készülő Nicholas Latifi és az egy szezon kihagyás után Formula-1-be visszatérő Alex Albon. Már a műsor elején elhangzott egy elejtett megjegyzés, amely azt sejtette, hogy csak fényezést mutatják be, nem a tényleges autót.

A nagy pillanat kevesebb mint tíz percen belül bekövetkezett. A bemutató előtt sokakat foglalkoztató kérdés volt a Williams színvilága: egy előzetes videóban Latifi és Albon megújult fényezésről beszéltek, egy új szín szereplésével. A Williams az előző évek fehér-világoskék színvilágától eltérően sötétkék alapot kapott, némi pirossal megspékelve, amely Capito elmondása szerint a brit identitásra utal.

Ahogy azonban a korábban elejtett megjegyzésből következtetni lehetett rá, a Williams valóban nem az FW44-et prezentálta, hanem egy átfényezett bemutatóautót, hasonlóan a Red Bullhoz.

 

FRISSÍTÉS: A Williams közben mutatott képet az igazi autóról is, ide kattintva megtekinthető!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: