DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Vettel: A győzelem érdekel, ettől függ a jövőm

Noha már másfél évtizede az F1-es mezőny tagja, a négyszeres világbajnok még mindig motivált – szavai alapján viszont az Aston Martin teljesítménye is döntő lesz a 2022 utáni folytatást illetően.

Második idényére készül az Aston Martin színeiben Sebastian Vettel, aki a csütörtöki csapatbemutató során elmondta, hogy a tavalyi harmatos szereplésük után az új szabályokat hozó 2022-es szezon lesz a valódi teszt számukra. Az esemény után a négyszeres világbajnok arról is beszélt, hogy a saját és az alakulat szereplése annak kapcsán is döntő lehet, hogy 2022 után is a Formula-1-ben tervez-e maradni:

vettel-aston-bemutato-1



„Úgy vélem, egy ideje itt vagyok már a sportban” – idézi Vettelt a RacingNews365.com szakportál. „Voltak jó és nem annyira jó éveim, de azt mondanám, hogy többségében jó, remek éveim, amikor nagyon versenyképes autóban ülhettem egy versenyképes csapatnál. Nincs kétség, hogy most is versenyképes csapatban szerepelek. Nagyszerű a csapatszellem, a cél pedig világos. Fejlődni és győzni akarunk. Szóval végső soron az eddigi utam révén főként a győzelem érdekel, s ez fogja meghatározni, hogy mit hoz a jövő.”

Az Aston Martin közép távon nagy terveket szövöget Lawrence Stroll vezetésével, de kérdés, hogy a karrierje vége felé araszoló német pilóta még a sportban lesz-e, amikor learathatják ennek a gyümölcsét: „A ’nem tudom’ az őszinte válasz. Az idei egy sok szempontból új év. Úgy gondolom, lépésről lépésre fogunk haladni.”

Vettel azt is kiemelte, hogy nincs konkrét határidő, amikorra szeretne döntést hozni a jövőjével kapcsolatban, ahogy a folytatáshoz szükséges eredményeket sem számszerűsítette: „Nincsenek dátumok a fejemben, és számok sem azzal kapcsolatban, hogy hol kell állnia a csapatnak. Meglátjuk, hol leszünk, aztán egy ponton elkezdünk majd kicsit jobban a jövőbe tekinteni. Szerintem most a szezonkezdetre koncentrálunk, aztán onnan haladunk majd tovább.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: