DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Gigantikus megállapodást kötött Bahreinnel az F1

Nem elírás, 2036-ig szóló kontraktust jelentettek be a felek: ennek értelmében nemcsak a közel-, de a kicsit távolabbi jövőre is biztosított a Bahreini Nagydíj sorsa a Formula-1-ben.

 A közel-keleti ország 2004-ben látta először vendégül a száguldó cirkuszt, az évek során pedig fokozatosan egyre nagyobb szerep hárult rá az idényben. Többször is megkapta például a szezonnyitó szerepét (ahogyan most is), és a téli tesztek helyszínéül is egyre gyakrabban jelölik ki.

A Formula-1 és Bahrein komoly jövőt tervez együtt, 2030-ra például karbonsemleges eseménnyé szeretnék tenni a nagydíjat, illetve, ahogy a Formula-1 elnöke, Stefano Domenicali fogalmazott, még több izgalmas versenyt látnának.  „Örülök, hogy 2036-ig versenyezhetünk ezen a pályán, ahol sok elképesztő verseny vár még ránk és a rajongókra. 2004 óta volt néhány lenyűgöző futamunk Szahírban, és alig várjuk, hogy 2022 elején visszatérhessünk, amikor a sport számára egy új éra kezdődik. Bahrein volt a Közel-Kelet első országa, amely fogadta a Formula-1-et, és különleges helye van a sportunkban” – fogalmazott.

bah_2



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: