DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Új színt kap a 2022-es Williams

Albon és Latifi már látták az FW44 fényezését, melyet kedden mutat be az istálló – a versenyzők megjegyzései alapján egy új szín is felkerült az autóra, miközben a dizájn letisztultabb lett.

Február 15-én érkezik a Williams 2022-es versenygépe, az FW44, a csapat pedig hangulatfokozó videót tett közzé: a két versenyző, Alex Albon és Nicholas Latifi reakcióját, akik először látták az új autót. Az utalások szerint megváltozik a Williams fényezése, és a csapat egy új színt is kap.

„Tetszik! Ez inkább a Williams” – mondta az istálló új igazolása, Albon. „A színvilágot tekintve egyszerűbb, és van benne egy kis *** (a szín nevét kisípolták). Tetszik a *** benne! Szép, tisztább, élénkebb.”



„Ez más… friss” – fogalmazott Latifi. „Azt hiszem, tavaly már használtam ezt a szót, de idén még inkább igaz. Nagyon vagány lett az igazat megvallva, megvilágítva jól fog kinézni, a képeken jól mutat. Van benne egy új szín is, aminek a rajongója lettem. Kiemel néhány vagány elemet az autón. A minta is kissé más ahhoz képest, amit megszokhattunk. Jó kezdése az új F1-es érának.”

A Williams színkombinációját általában jelentősen meghatározza az aktuális főszponzor, gondoljunk a Martini vagy a ROKiT támogatására, de alapvetően domináns a fehér és kék szín. A fényezés éppen 2021-ben újult meg, a tulajdonosváltással egyszerre, mikor a kék több árnyalata került az autóra, valamint kis mennyiségű sárga is szerepet kapott.

Hogy mennyire változik meg 2022-re a köntös – és milyen színről beszélt Albon –, jövő kedden kiderül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: