DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 22. kedd
F1

Horner: Minden a tervek szerint halad

Hamarosan a Red Bull is leleplezi idei versenygépét, ám az már most bizonyos, hogy lényeges részleteket takarnak majd el a kíváncsi szemek elől. A csapatfőnök elárult néhány dolgot a készülődésről.

Már tényleg nem kell sokat várni az energiaitalosok bemutatójára, melyről azt már biztosan tudni lehet, hogy a Haas csapatához hasonlóan semmilyen különleges részletet nem fednek fel. Erről nemrégiben Helmut Marko beszélt, most azonban Christian Horner is megerősítette a kollégája által elmondottakat.

A RacingNews365-nek adott interjúban a csapatfőnök elmondta, a riválisokhoz hasonlóan fognak majd eljárni a bemutató során, de a tesztprogramjukról is beszélt néhány szóban.



„Valószínűleg még csinálunk egy shakedownt, mielőtt elmegyünk az első tesztre. Nagyon kevés az időnk, de a tervek szerint haladunk. Nyilvánvaló, hogy mivel csak hat tesztnapunk van, ezért minden napot ki akarunk használni a lehető legjobban. Barcelonában elsősorban az RB18 megismerésére fogunk összpontosítani, a hosszú etapokra, a tartósságra, a karakterisztikák és a járműdinamika megértésére” – mondta Horner.

„A bemutatókat általában meglehetősen erősen megfigyelik. Különösen egy új szabályrendszer esetében, ezért a csapatok nagyon szeretnék megvédeni a szellemi tulajdonukat, így természetesen megpróbálnak minél kevesebbet elárulni. Soha nem fogsz látni egy komplett diffúzort vagy bármi hasonlót, a szárnyak profiljai is kissé eltérőek, de ez mostanra már normálissá vált a Formula-1-ben. Ez hozzátartozik ehhez az időszakhoz. Valószínűleg a bahreini teszten lehet majd igazán közel kerülni ahhoz, hogy az autókat a verseny-specifikációjukban láthassuk. A mi bemutatónk elsősorban a csapat előtt álló szezonra és az arra vonatkozó törekvéseinek megvalósítására összpontosít majd” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: