DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

„Az F1 sosem volt még ilyen erős”

Zak Brown szerint a népszerűség és a csapatok anyagi helyzetét illetően is kiváló helyzetben van a sportág, amelyen a Netflix és az új szabályrendszer is segít.

Meglehetősen pozitív véleménye van a mai Formula-1-ről Zak Brownnak, a McLaren csapatvezetőjének: szerinte a sportág sosem volt még olyan erős, mint most, az idén kezdődő új éra és az új szabályrendszer pedig erre még rátett egy további lapáttal. Hozzátette: minden kritika ellenére ebben a Netflix-sorozatnak is lehet szerepe.

00121045_846



"Az F1 sosem volt még ilyen erős, napról napra erősödik. Ez megmutatkozik a futamok számában, abban, hogy rekordszámú ország szeretne versenyt rendezni, hogy rekord nézőszámok vannak, nagyon erős a tv, nagyon erős a szponzoráció. Szerintem a Netflix is újabb jó évadot csinált, mert sok minden történt tavaly" - mondta Brown a RacingNews365-nek adott exkluzív interjújában.

"Most pedig a versenyzés is jobb lesz. Ezeket a vadonatúj autókat szerintem mindenki izgatottan várja. Hogyan is fognak kinézni? Hogyan fognak versenyezni? Szerintem az F1 még nem volt ennyire erős, mint most. Mind a tíz csapat stabil lábakon áll anyagilag, vagy olyan emberek birtokában vannak, akik megengedhetik maguknak az F1-et akkor is, ha nem keresnek vele pénzt. Akárhova nézünk, azt látjuk, hogy minden erős és szerintem csak erősebb lesz" - festett nagyon pozitív képet a McLaren-vezér.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: