DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

A Red Bull szerint Masi alkalmas

Jonathan Wheatley szerint nehéz betölteni a Charlie Whiting után keletkezett űrt, de Michael Masi alkalmas rá, csak megfelelő segítségre van szüksége - és arra, hogy ne közvetítsék a csapatokkal folytatott megbeszéléseit.

A 2021-es szezonzáró óta forró a talaj Michael Masi F1-es versenyigazgató lába alatt és a hírek szerint hamarosan ki is derülhet, hogy mi lesz a sorsa idén - a legnagyobb esély arra mutatkozik, hogy megosztják a feladatait és nem ő fog egy személyben felelni minden teendőért. Valami hasonlót pendített meg Jonathan Wheatley, a Red Bull sportigazgatója is.

00121038_336



"Charlie Whiting 2019-ben hunyt el és szerintem az FIA csak lassan reagált arra, hogy milyen hatalmas űrt hagyott maga után. Szerintem Michael (Masi) a megfelelő segítséggel több mint alkalmas erre a szerepkörre. Rendes srác, aki mindig figyel, meghallgat és megpróbálja a tőle telhető legtöbbet megtenni" - mondta Wheatley a The Jack Threlfall Show-nak adott interjújában.

Ami pedig a sokat kritizált rádióüzenetek bejátszását illeti: "Én személy szerint úgy gondolom, hogy hoba volt bejátszani a közvetítésekbe a csapatok és Michael között zajló megbeszéléseket. A csapatok támogatták Michaelt és Michael segített nekünk. Együttműkődve dolgoztunk közösen, de ennek annyi, amint közvetítik a beszélgetéseket. Én is voltam néha olyan frusztrált, hogy mondtam dolgokat, amiket nem kellett volna" - tette hozzá a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: