DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Tsunoda kissé meglepődött azon, hogy az F1-ben maradhatott

Az AlphaTauri japánja tisztában volt vele, hogy sokszor küszködött és a néhai felvillanásai általában nem szoktak elengedőek lenni, így kicsit azért meglepődött azon, hogy maradhatott a csapatnál.

Hullámzó teljesítményt nyújtott újoncévében Yuki Tsunoda, de a Red Bull és főleg a Honda által sokra tartott japán fiatal 2022-re is maradhatott az AlphaTauri F1-es csapatában. Tsunoda saját bevallása szerint ő maga sem volt teljesen biztos abban, hogy megtarthatja helyét a kiegyensúlyozatlan produkciójával, de magabiztosabbá tette, hogy bizalmat szavaztak neki.

tsunika



"Őszintén szólva egy kicsit meglepődtem, kicsit meglepett, de azért nem olyan nagyon" - idézi a japán szavait a GPFans. "Oké, igazából küszködtem, de ugyanakkor néha, párszor mutattam jó teljesítményeket, vagy jó fejlődést is. Ez normál esetben nem szokott elég lenni, de nyilván valamelyest azért bíztam benne, hogy ott lehetek a 2022-es felállásban is. Szóval talán húsz százalékig meglepődtem, de utána úgy voltam vele, hogy rendben, ezt megengedhetem magamnak, több időm lesz tanulni és kicsit nyugodtabb lettem" - magyarázta.

Tsunoda az első évében 32 pontot szerzett és tizennegyedik lett a tabellán az AlphaTaurival, míg csapattársa, Pierre Gasly 110 egységet gyűjtött és kilencedikként zárt - minden szempontból szakadéknyi volt köztük a különbség.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: