DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Ricciardo maradni szeretne a McLarennél

Nem tervez csapatot váltani Daniel Ricciardo. Az ausztrál pilóta nagyon jól érzi magát Wokingban, ezért hosszú távra tervezne az alakulattal. Úgy érzi, akár a karrierje végéig is itt maradna.

2021-ben új korszak indult Ricciardo pályafutásában, aki a Renault-tól igazolt át a McLarenhez. Mivel eleinte eléggé szenvedett az autóval, így nehezen indultak a dolgok, ám a szezon második felére jelentősen javult a helyzet, Monzában pedig hosszú idő után nyert futamot.

A 32 esztendős pilóta úgy látszik megtalálta a számításait, miután legutóbbi nyilatkozatában arról beszélt, nyitott arra, hogy a McLarennél maradjon, amíg vissza nem vonul az F1-ből.



„Versenyzőként a kihívások része, hogy nemcsak gyors akarsz lenni, hanem a legjobb autót is szeretnéd. Jelenleg viszont nem vagyok vadászatban. Persze, az elmúlt három-négy évben egy kicsit körbejártam a világot, de mivel annyira szeretem a McLarennél a környezetet, és élvezem az itt létet, ezért nagyon szeretném, ha ez a projekt működne. Itt akarok lenni” – idézte Ricciardót a PlanetF1.

Ricciardo szerint a csapaton belüli légkör sokat segített, főként mert az előző volt a pályafutása egyik legnehezebb éve.

„A környezet is illik hozzám. Szeretem a márkát és az utcai autóikat is. Elmondhatom, hogy nagyon jó érzés ennek a cégnek, a McLaren családnak a tagja lenni. Az ok, amiért távolról sem gondolkodom másik csapatról vagy a jövőmön túlról, hogy valójában a pályafutásom talán legnehezebb évében nyertem futamot. Ha egy ilyen évben nyerni tudtam, valójában ez mit jelenthet a jövőmre nézve? Határozottan izgatott vagyok, ezért itt akarok lenni, valószínűleg a pályafutásom végéig” – mondta a nyolcszoros futamgyőztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: