DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez hiszi, hogy világbajnok lehet

A mexikói F1-es pilóta azt mondja, hogy azért van a Red Bullnál, mert itt világbajnok lehet. Élvezi a csapatnál való munkát, bár nehezebb itt dolgozni, mint egy kisebb istállónál.

Ugyan az alapvetően nem kérdés, hogy Sergio Perez másodhegedűsnek szerződött a Red Bullhoz, de ideális esetben természetesen a világbajnoki címért is harcolhatna az energiaitalosok autójával - minden versenyzőnek ez az alapvető célja, ha nyílik rá esélye. Pereztől 2022-ben többet vár a csapat 2021-hez képest és természetesen ő maga is gyorsulni akar, mert most már ismeri a technikát és a csapatot is, míg a tavalyi év elején nem volt ideje alkalmazkodni.

che_3



"Őszintén szólva nagyon élvezem a munkát a Red Bull stábjával, mérnökeivel. Nagyszerű érzés a csapat tagjának lenni, együtt dolgozni Max Verstappennel és a mérnökömmel. A karrierem jelen pillanatában az a fontos, hogy jól érezzem magam és ez itt megvan" - mondta Perez a japán AS-nek adott interjújában, majd hozzátette: ideális esetben szeretne világbajnok lenni.

"Azért vagyok a Red Bullnál, mert őszintén hiszem, hogy világbajnok lehetek. A címekért fogunk harcolni, legalábbis megpróbáljuk. Persze itt nem könnyű, mert folyamatosan reflektorfényben vagyunk, sok a feladat, sok a partner, akiket ki kell szolgálni. Jóval nehezebb ez a helyzet, mint egy olyan csapatnál, amely nem a vb-címért harcol" - tette hozzá. A mexikói szerint egyébként nem gondolja, hogy neki már nem kell annyira keményen dolgoznia, mint korábban, mert annyi tapasztalata van, hogy könnyebben megbirkózik bizonyos szituációkkal. 

Maga az F1 továbbra is izgalmas számára, sosem unatkozik, mindig új dolgokat tanul és még mindig 100%-ot ad ki magából, mert ez a sportág ezt követeli meg - ezért hiszi, hogy felérhet a csúcsra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: