DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Binotto: Raikkönen az egyik barátom

A Ferrari csapatvezetője szerint a Jégember őszinte és tisztelettudó ember, akire mindig lehetett számítani, éppen ezért fog hiányozni az F1-es bokszutcából a 2007-es világbajnok finn.

Mattia Binotto már pont nem volt Kimi Raikkönen csapatfőnöke a Ferrarinál, hiszen a szakember akkor vette át a Scuderia iránytását, amikor a Jégembert lecserélték Charles Leclerc-re. Binotto ezzel együtt úgy érzi, hogy Raikkönennel baráti a kapcsolatuk, mert régóta ismerik egymást és a finn pilótát emberileg, valamint szakmailag is nagyon sokra tartja.

kimrai_1



"Nagyon régóta ismerem már Kimit, szerintem több mint tizennégy éve. Ő mindig egy fantasztikus és nagyon gyors pilóta volt, sőt, szerintem még most is gyors. Ezen felül viszont egy nagyszerű srác is" - idézi Binotto szavait Raikkönennel kapcsolatban a Speedweek.

"Ő azon kevesek közé tartozik, akit barátomnak hívhatok a paddockban, mert Kimiben mindig meg lehetett bízni. Nagyon tisztelettudó akkor is, ha nem beszél sokat. A viselkedése megmutatja, hogy nagyszerű ember és emiatt fogja mindenki hiányolni őt a paddockból, nemcsak azért, mert gyors pilóta, hanem mert nagyszerű ember" - tette hozzá Binotto, akinek véleménye egybecsend Fernando Alonso szavaival, aki őszinte, nyílt emberként jellemezte Raikkönent, hozzátéve, hogy sosem játszott játékokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: