DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen örül, hogy kiszállt az F1 „hamis” világából

A 2021 végén visszavonult finn világbajnokot boldoggá teszi, hogy kiszállt a Formula-1-ből és az azzal együtt járó politikából és a pénz által mozgatott „hamis dolgokból”.

Húsz F1-ben töltött évvel tarkított, elképesztően hosszú pályafutást zárt le a 2021-es Abu Dhabi Nagydíjon Kimi Raikkönen, aki fékhiba miatt idő előtt befejezte karrierjét. A Jégember még 2007-ben lett világbajnok a Ferrarival, azóta viszont megjárt több csapatot, sőt több másik szériát is.

Raikkönen tavaly könnyen lehet, hogy végérvényesen szögre akasztotta a bukót, most pedig arról beszélt a Motorsportnak, hogy mennyire nem hiányzik neki az F1 pénz által irányított és olykor mesterkélt világa.

„Több dolog is van, ami teljesen nonszensz az F1 világában, legalábbis az én meglátásom alapján. Sok dolog hamis itt, így örülök, hogy kikerültem ebből a közegből. Mentálisan jót fog majd tenni, hogy kimaradok ebből a sok sz*rból egy időre” – mondta ki markáns véleményét a finn.



Azt azért elismerte, hogy ralis, NASCAR-os és egyéb kategóriákat érintő kitérőjét követően egyszerűbb volt visszatérnie, mert akkor már tisztában volt vele, hogy mi vár rá. „Már vártam, hogy vége legyen az egésznek, mert sokkal több sz*rkavarás folyik a háttérben, mint amit az emberek ebből látnak.”

„Amikor megérkeztem 2001-ben, még minden új volt számomra, ráadásul nem egészen úgy mentek a dolgok, mint manapság. A pénz – mint minden más sportot – megváltoztatta az F1-et is. Minél több a pénz a sportban, annál több lesz a politika is, az emberek pedig hatalomra vágynak. Komolyan mondom, sokan vannak itt, akik a politikai életben is egész jól megállnák a helyüket.”

„Persze ez már évek óta ilyen, sok-sok évvel ezelőtt kezdődött ez, de az emberek csak most kezdték felfogni, miről is szól ez az egész” – mondta Raikkönen, aki egy mosollyal az arcán tudatta, őt nem ez motiválta. „Én inkább kimaradtam ebből az egészből. Tudok pár dologról, de én inkább nem szólok bele, mert ha valaki minden nap ezzel foglalkozik, az nem tesz jót az egészségének.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: