DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ki lehet Michael Masi utódja versenyigazgatóként?

Az FIA belső vizsgálatának eredményét csak a szezonnyitó hétvégén hirdetik ki, de F1-es körökben szinte biztosnak tekintik, hogy az ügy Michael Masi pozíciójába kerül.

Az FIA-vizsgálatról és lehetséges következményeiről írt hosszas cikkében a BBC szerzője, Andrew Benson úgy fogalmaz: „elkerülhetetlennek tűnik, hogy Masit lecserélik versenyigazgatóként.” A szerző aztán felteszi a kérdést: de ki lesz az utódja?

A cikkben két név is elhangzik, az első, „nyilvánvaló” esélyes Scott Elkins, aki egy személyben két rangos sorozat, a Formula-E és a DTM versenyigazgatója. Az ő személye azért nyilvánvaló Benson szerint, mert annak idején ő és Michael Masi voltak a 2019-ben elhunyt Charlie Whiting helyettesei. Egyes hétvégéken Masi, egyes hétvégéken Elkins álltak készenlétben szükség esetére.



A véletlen műve, hogy Whiting tragikus halála idején Masi volt jelen Ausztráliában, így neki kellett átvenni a versenyigazgató feladatait, a jól elvégzett munka miatt őt bízták meg a következő nagydíjakon, végül pedig három éven keresztül maradt, amíg Abu Dhabi miatt meg nem ingott pozíciója. Ha a tragédia másik hétvégén történik, Elkins ugorhatott volna be, és elképzelhető, hogy ő veti meg a lábát versenyigazgatóként. Az amerikai szakembernek azonban a szerző információ aggályai vannak az F1-es poszttal járó nyomás miatt – amit Masin jól láthattunk lecsapódni idén.

A cikk szerint a másik esélye Steve Nielsen: sokan szeretnék a pozícióban látni a Renault, Toro Rosso és Williams csapatmenedzserét, aki különböző istállónál eltöltött 30 év után 2017 óta Ross Brawn csapatának tagja sportigazgatóként. Benson szerint ha valaki, ő meg tudna birkózni a pozícióval járó nyomással, emellett övezi olyan mértékű tisztelet, ami elengedhetetlen egy versenyigazgató számára. Ugyanakkor nincs nyilvánvaló oka, hogy jelenlegi munkaadóját és posztját lecserélje az FIA-ra és a versenyigazgató titulusra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: