DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

2024-ig nem lesz bajnokesélyes a McLaren

Anyagilag már rendben vannak, most viszont az eszközeiket kell olyan szintre hozni, hogy mindenük adott legyen a sikerhez. Ehhez viszont idő kell, a következő két szezonban még biztosan nem érnek az út végére.

Zak Brown nemrég beszélt arról, hogy a McLaren milyen anyagi problémákkal szembesült, ugyanakkor hozzátette, hogy anyagilag már mindenük adott ahhoz, hogy a topcsapatok között legyenk. Azt viszont kiemelte, hogy a wokingiak insfrastruktúrája még nem éri el a Mercedes-Red Bull-Ferrari tengely szintjére, emiatt pedig azt is hangsúlyozta, hogy egyelőre mégsem reális az, hogy világbajnoki címért harcoljanak.

00121044_092



"Mindenki tudja, hogy 2020-ban milyen anyagi gondokkal küzdöttünk, de most már mindent sikerült megoldani és az összes erőforrásunkat arra fordítjuk, hogy a technikai infrastruktúra terén felzárkózzunk a költségsapka alatt. Sok befektetésünk van, a szélcsatorna is gőzerővel készül jelen pillanatban is. Közben a pályán folytatni akarjuk a munkát, amíg minden infrastrukturális eszközzel el nem érjük, amit kell" - idézi Brown szavait a GPFans.

"Ez viszont sajnos nem fog megtörténni a 2024-es szezonig. A következő 18 hónapon belül nem fog minden elkészülni és sajnos ez az időpont, amikor már a 2024-es autóval kell foglalkozni. Megpróbálunk mindent kihozni abból, amink van, de biztosan nem készül el minden 2024-ig" - tette hozzá a McLaren vezérigazgatója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: