DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz: Készen állok a vb-címért harcolni 2022-ben

Carlos Sainz élete egyik legjobb szezonjának nevezte a 2021-es évet, mely számára az első volt a Ferrarinál. Úgy érzi, bármit is hozzon 2022, ő készen áll az előtte álló kihívásra.

A Ferrarival első szezonját teljesítő Carlos Sainz egy dobogóval zárta a 2021-es esztendőt Abu Dhabiban, de Szocsiban és a Hungaroringegn is felállhatott a pódium legalsó fokára, Monacóban pedig a második helyen ért célba, amik mind hozzásegítették ahhoz, hogy csapattársát is megelőzve ő végezzen a két mercedeses és a két Red Bull-os mögött az egyéni pontverseny ötödik helyén.

Úgy érzi, bármit is tartogat a Scuderia számára 2022, ő készen áll arra: „1000%-ig készen állok rá, hogy 2022-ben a világbajnoki címért küzdjek” - jelentette ki az F1.com-on a 27 éves spanyol versenyző.

Különösen a szezon második fele adott számomra bizalmat az autóban és a csapatban, így ma már tudom, hogy bármit is tartogat számomra 2022, én készen állok! Szerintem ezt kombinálva azzal a kemény munkával, amit a 2022-es autó fejlesztésébe öltünk bele, segített abban, hogy ebbe a mentális állapotba kerüljek” - folytatta Sainz.



„Nagyon élveztem 2021-et, szerintem életem egyik legjobb szezonja volt, már ha kizárólag az élvezeti faktort nézzük. Elég hektikus év volt, sok versennyel és még több szép pillanattal. Jól éreztem magam végig és úgy érzem, sikerült fejlődnöm is a szezon során.”

„Sokkal erősebbnek éreztem magam a szezon végén, mint az elején és a csapat is rengeteget fejlődött, sokat mozdultunk el a megfelelő irányba, szóval jó előérzetem van 2022-t illetően, szerintem szép idők állnak előttünk és lendületben is vagyunk.”

A spanyol korábban már megfordult a Toro Rossónál, a Renault-nál és a McLarennél is, de elmondta, hogy mindig is a Ferrari színeiben szeretett volna harcolni a világbajnoki címért: „Mindig az lebegett a szemem előtt, hogy elérjem a gyerekkori álmom, hogy a legjobb csapatban versenyezhessek a Formula-1-ben. Gyermekkori álmom vált valóra azzal, hogy a Ferrarihoz kerültem, most pedig élni is akarok ezzel a lehetőséggel.”

„Minden hétvégére energiával telve érkezem, hogy egyre jobbá és jobbá váljak, hogy amikor majd eljön az ideje annak, hogy a Ferrari a vb-címért harcolhat, akkor a lehető legfelkészültebb legyek. Ez vezetett engem egész évben, így tudtam előrébb lépni, mint versenyző, a szezont pedig erősen fejeztem be, így készen állok 2022-re!”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: