DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Új tribünök épülnek a Hungaroringen

Már januárban elfogyott az ülőhelyek többsége a júliusi Magyar Nagydíjra, ezért a pálya három kiegészítő lelátót húz fel, így még ötezer néző elfér a székeken.

A Hungaroring tájékoztatása szerint 2019-hez hasonlóan a következő pontokon épülnek kiegészítő lelátók: a Bronz 1 és Bronz 2, illetve a Silver 1 és Silver 2 lelátó között (Grid tribün), valamint a célegyenest megelőző 14-es kanyarban (Silver 6). Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jegyértékesítés függvényében körülbelül 5000-rel nő az ülőhelyek száma.



Jelenleg már csak a Supergold, illetve Gold4 lelátóra maradt korlátozott számú belépő a július 29-31-i futamra, az ülőhelyek nagy többsége már januárban elkelt, közölte a Hungaroring.

A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt a Max Verstappen és Lewis Hamilton párharca kapcsán abban bízik, hogy idén még a kiugró 2019-es nézőszámot is sikerült túlszárnyalni.

„2019-ben szombat este gyakorlatilag kitehettük a megtelt táblát, mert vasárnapra egyetlen tribünjegyünk sem volt, már csak állóhelyre szóló belépőket tudtunk értékesíteni. Akkor 230 ezer ember kísérte figyelemmel a Magyar Nagydíj történéseit a négy nap alatt, a vasárnapi versenyt 92 ezren szurkolták végig a Hungaroringen” – mondta Gyulay Zsolt. „Most időarányosan hasonlóan magas az érdeklődés, ezért újból kiegészítő lelátók építése mellett döntöttünk. A tavalyi, végletekig kiélezett Verstappen–Hamilton párharc felkorbácsolta a Formula-1 iránti érdeklődést, ezért bízunk benne, hogy akár a 2019-es látogatottsági adatokat is túlszárnyalhatjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: