DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Hülkenberg: Nem sokat lassul az új autó

Az Aston Martin tartalékja szerint a 2022-es autó nem tűnik sokkal lassabbnak a réginél, viszont a vezethetőség és az egymás követésének esélye sem változik sokat az első tapasztalata szerint.

Az Aston Martin tartalékversenyzőjeként Nico Hülkenberg a szimulátorban már kipróbálta az új 2022-es Formula-1-es autót és bár sokan szóltak negatívan a friss szabályok szerint épülő technikákról, a német pilóta szerint nagyon jók lesznek - jobbak, mint ahogy azt sokan vártnál, legalábbis bizonyos szempontból.

hulk_3



"Kevesebb lesz a piszkos levegő az új autó mögött, így pedig elvileg sokkal könnyebb lesz majd követni egymást, egyszerűbb lesz előzni. Erre kíváncsi voltam és ki is próbáltam az autót. Az volt a cél, hogy nehezebb legyen vezetni az autókat és lassabbak legyenek, hogy a pilóták közötti különbségek jobban érvényesüljenek az autók helyett. Viszont a szimulátoros teszt után nagyon gyorsnak tűnik ez az autó, szerintem nem lassabb a réginél" - írta a Linkedinen Hülkenberg.

"Ugyanakkor a vezethetőség és a kanyartempó sem változott sokat, így szerintem továbbra is van piszkos levegő, egyelőre nehezen látom, hogy miért lenne sokkal könnyebb követni a másikat. Remélem, hogy kellemesen csalódok majd" - összegezte tapasztalatait a német. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: