DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff: Hamiltont inzultálták annak idején

A hétszeres világbajnok – akárcsak csapatfőnöke – ellenséges környezetben tud igazán bizonyítani. Ez Lewis Hamilton gyerekkorából, a gokartpályáról fakad.

Lewis Hamilton eltűnt a nyilvánosság elől az Abu Dhabi Nagydíj óta: csak két zártkörű rendezvényen mutatkozott a verseny utáni héten, a windsori kastélyban, ahol Károly walesi herceg ceremónia keretében lovaggá avatta, valamint a Mercedes konstruktőri ünneplésén Brackley-ben. A közösségi médiában azonban közel egy hónapja, a szezonzáró időmérője óta inaktív, és nyilatkozatot sem tett azóta: az FIA új elnöke, Mohammed ben Sulayem megkeresésére sem reagált, aki az utolsó versenyen történtekről beszélt volna vele. Nem véletlen, hogy azt pedzegetik, a hétszeres világbajnok akár abba is hagyhatja.



Ha a világbajnok nem is beszél, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff – aki tiltakozásként távol maradt az FIA díjátadó gálájától – azért nyilatkozik a holtszezonban a brittel kapcsolatban. Most arról beszélt, Hamilton ki fog lábalni a hullámvölgyből mentális ereje segítségével, amely gyerekkorában fakad, mikor rasszista inzultus érte.

„Amikor gyerek volt, inzultálták a gokartpályán” – mondta Wolff a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak. „A fehér szülők megtiltották a gyerekeiknek, hogy érintkezzenek vele. Ez kétségtelenül mély sebet hagyott benne. Számára a versenyzés volt az eszköz, hogy megmutassa mindenkinek, és most is az.”

Ebben bevallása szerint Wolff is hasonlít pilótájához: ellenséges környezetben tör elő belőle a küzdőszellem és bizonyítási vágy. „Akkor kerülünk a komfortzónánkba, amikor a körülmények eldurvulnak, ekkor lépünk működésbe. Amikor valaki egy érzelmi Szibériából érkezik, akkor az egész világ gyönyörű” – nyújtott kis betekintést a páros lelki világába Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: