DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Gasly: Nem kapom meg az elismerést

Az AlphaTauri francia F1-es pilótája úgy érzi, hogy sem elismerés, sem jutalom nem jár neki azért, mert a csapat történetének legjobb egyéni szezonját futotta. Csalódott emiatt.

A 2021-es szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtotta egyénileg Pierre Gasly, aki rengeteg parádés hétvégét hozott össze az AlphaTaurival és pályafutása legeredményesebb idényét teljesítette. A francia pilóta ugyanakkor szinte fel sem merült a Red Bullnál, az első csapat azonnal meghosszabbította a jóval szerényebb produkciót bemutató Sergio Perez szerződését - ez továbbra sem esik túl jól  Gaslynak...

gass_2



"Hogy csalódott vagyok-e amiatt, mert nem engem választottak? Nem. A vágyam és az elköteleződésem afelé, hogy a világbajnoki címért harcoljak, nagyon erős. Azért vagyok itt, a Formula-1-ben, hogy fejlődjek, ez az, ami engem motivál" - válaszolta az Auto Motor und Sport kérdésére a francia.

"Viszont nem fogok hazudni, nehéz ilyen szezont teljesíteni. Amikor pedig összehasonlítom magamat azokkal, akik esélyt kaptak a Red Bull ülésére, akkor az csalódást okoz. A számok és az eredmények terén jobb teljesítményt nyújtottam, mint bárki ebben a csapatban. A nap végén azonban nem napom meg ezért az elismerést és a jutalmat. Ezt nehéz lenyelni, szóval természetesen emiatt csalódott vagyok" - pontosított mondandóján Gasly.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: