DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Alonso: Sok dologban egyetértek Kimivel

A két legendás pilóta hasonlóan látja az F1 világát - hajlamosak nevetni azon, hogy mennyire hamis ez a közeg és mennyire buborékban vannak ők, versenyzők. Raikkönent nagyon őszinte embernek tartja.

Még Kimi Raikkönen visszavonulása kapcsán kérdezte meg Fernando Alonsót a Beyond the grid podcast, a kétszeres világbajnok spanyol pedig őszintén beszélt arról, hogy hogyan viszonyult a Jégemberhez. Ugyan a kétezres évek közepén néhány évig nagy riválisok voltak, mégis jól kijöttek egymással.

00121040_192



"Ő nagyon őszinte, nem játszik semmiféle játékot, ő olyan, amilyennek látjuk. Viszont van rajta egy maszk, amely azt mutatja, hogy hűvös és nem beszél senkivel, de belül azért más személyiség. Ott nem Jégember. Csak mondjuk a versenypályán kívül kell találkozni vele, hogy az igazi Kimit lássuk" - mondta Alonso.

"Találkoztunk néha a reptereken, a paddockon kívül, éttermekben... vagy akár néha bulikon is" - tette hozzá nevetve a spanyol. "A futamok után ő egy olyan srác, akivel őszintén lehet beszélni különböző témákról és nyíltan megmondja a véleményét. Nagyon sok dologban egyetértek vele a Formula-1-gyel kapcsolatban. Mi itt egy buborékban élünk, ez nem a való világ. Itt van ez a sok épület, ilyen életet élünk, jó repülőkkel utazgatunk, ötcsillagos hotelekben lakunk, mindenki segít, de vasárnap este normál emberek vagyunk. Olyankor hajlamosak vagyunk nevetni azon, hogy milyen hamissá válik ez a világ."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: