DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Tsunoda: Egy lusta barom voltam

A japán F1-es pilóta szerint az Olaszországba költözése sokat segített neki a futamokra való felkészülésben, mert addig nem nagyon törődött ezzel.

Önkritikusan beszélt saját idei teljesítményéről az AlphaTauri-Honda újonca, Yuki Tsunoda. A japán fiatal többször is megmutatta, hogy a tempója meglenne a Formula-1-hez, de annyi hibát követett és annyi gyenge futamot teljesített, hogy az év egészét tekintve utcahosszal kapott ki a mezőny egyik legjobbjaként teljesítő csapattársától, Pierre Gaslytól. Tsunodát az év közben a Red Bull oda is költöztette Olaszországba, hogy a csapatnál Franz Tost révén "fegyelmet tanuljon", a japán szerint pedig ez jó hatással volt rá.

yuki



"Ez a költözés segített nekem a felkészülések tekintetében. Az Olaszországba érkezésem előtt egy lusta barom voltam. Edzés után rögtön hazamentem, benyomtam a PlayStatiönt és egész nap játszottam, csak szórakozni akartam. Ezért volt olyan érzésem, hogy mindent kapkodva csinálok a versenyhétvégék során. Csak azon a héten kezdtem készülni és az késő volt" - mesélte Tsunoda.

"A többi pilótával is összehasonlítottam magam, elgondolkodtam rajta és utána sokkal többet készültem. Újonc vagyok, több készülésre van szükségem, mint a rutinos versenyzőknek. Az Olaszországba költözésem után megváltoztak a dolgok, a futamok után visszamentünk és elemeztük az eseményeket, hogy megértsük, mik voltak a problémák. Ez különbséget jelentett" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: