DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Sajtó: Hamilton közölte a döntését

Nem történt semmi váratlan, olasz lapinformációk szerint Lewis Hamilton természetesen marad, folytatja és 2022-ben is ott lesz a Mercedes egyik autójában az F1-es rajtrácson.

Az olasz Motorsport szerint Lewis Hamilton közölte a Mercedesszel, hogy számíthatnak rá 2022-ben is, természetesen folytatja pályafutását. A számára és csapata számára is lélekölő 2021-es szezonzáró után többekben felmerült, hogy a hétszeres világbajnok esetleg nem tér vissza a pályára az érvényes szerződése ellenére, még maga Toto Wolff, a Mercedes vezére is bizonytalanságának adott hangot ezzel kapcsolatban.

hamlue



Hivatalos megerősítés természetesen nincs, de az olasz portál úgy tudja, hogy Hamilton már jelezte Wolfféknak, hogy marad és folytatja - természetesen a csapat is szerette volna elkerülni a 2016-os szituációt, amikor az utolsó utáni pillanatban kellett pilóta után kapkodni. A Motorsport szerint egyébként soha nem is volt komoly esély arra, hogy Hamilton tényleg visszavonul, egyszerűen csak kellett némi idő és távolság neki az események után, ezt a narratívát inkább Wolff lebegtette az utóbbi egy hétben.

A lap azt is hozzátette, hogy az pedig még annyira sem merült fel, hogy Valtteri Bottas visszatérjen a csapathoz, mint az, hogy Hamilton ténylegesen visszavonuljon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: