DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Perez: Idén nagy volt a nyomás

Hatalmas reményekkel érkezett meg idén a Red Bull istállójához Sergio Perez. A mexikói pilóta igyekezett élni a lehetőséggel, ám saját bevallása szerint túl figyelem irányult rá.

2021-ben hosszú idő után először vezette egy olyan pilóta a Red Bull egyik autóját, aki nem az energiaitalosok utánpótlásából került ki. Az osztrák istálló idén kiváló formában volt, Max Verstappen pedig hatalmas harcot vívott az egyéni világbajnoki címért, melyet végül a szezonzáró utolsó körében sikerült megszereznie.

Ehhez nagy segítség volt a csapattársa, Sergio Perez teljesítménye is, melynek köszönhetően az alakulat még a konstruktőri címért is versenyben volt egészen a végéig. A mexikói versenyző karrierje eddigi legnagyobb lehetőségét kapta meg ebben az évben, ám elárulta, nehéz dolga volt a rá nehezedő nyomás miatt.



„Rengeteg munka folyt a színfalak mögött és hatalmas volt a nyomás. Amikor a Red Bull Racingnél vagy, mindenki téged figyel, hogy mit csinálsz. A média sokkal keményebb egy Red Bull-pilótának, ami persze érthető. Nem volt könnyű, de ez egy másik szintre emelt engem. Az, hogy Max lett a csapattársam, tényleg új helyzetet teremtett és ez igazán boldoggá tesz. Nagyon élvezem a pályafutásom ezen szakaszát, boldog vagyok, és most ez a legfontosabb” – idézte Perez szavait a GPFans.

A 31 esztendős versenyző már a következő évre készül, ezzel kapcsolatban úgy gondolja, jobb munkára lesz szüksége.

„Sokszor, sok versenyen közel voltam már a célhoz, de amikor nem vagyok megfelelő pozícióban, azt hiszem, a legfontosabb dolog, ami hiányzott, az a következetesség. Az, hogy teljes magabiztossággal tudjam használni az autót. Jövőre tehát emelnem kell a teljesítményemen, és remélhetőleg mindannyian képesek leszünk előrelépni” – zárta gondolatait Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: