DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

AFM december: Így lett világbajnok Verstappen

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legfrissebb száma, amelynek fő témáját természetesen a világbajnok-avatás adja. Hogyan és miért ülhetett fel a sportág csúcsára Max Verstappen?

Minden idők legszorosabb világbajnoki párharcát vívta idén Max Verstappen és Lewis Hamilton, a végkifejlet pedig „méltó” volt a szezonhoz: őrült dráma, fordulat és egy erősen megkérdőjelezhető versenyigazgatói döntés. Ott voltunk a helyszínen a világbajnok-avatás idegőrlő óráiban, így helyszíni tapasztalatainkról számolunk be az AFM frissen megjelent számában amellett, hogy az utolsó futamok összefoglalói, eseményei és érdekességei is megtalálhatóak magazinunkban.

010-011 - Verstappen VB



De miért is lett bajnok Verstappen? Minek köszönheti ezt a címet, mivel tudott Hamilton fölé nőni, min tudott változtatni korábbi önmagához képest? Erre is megpróbáltunk válaszokat keresni, de visszatekintő cikkünkben azt is összeszedtük, hogy eddig melyek és miért voltak az F1 történetének legszorosabb világbajnoki párharcai, mi történt akkor, amikor két gigász csatázott egymással az év végi elsőségért.

056-057 - Évösszefoglaló

Évzáró újságunk másik fő irányvonalát pedig természetesen a szezonértékelés adja: itt az ideje áttekinteni, hogy mire is emlékszünk igazán ebből a szezonból. Az évad legjobb pilótái, legjobb csapatai, legnagyobb botrányai, legjobb versenyei és legemlékezetesebb pillanatai is megtalálhatóak magazinunkban – nemcsak az F1-re, hanem az autósport minden szakágára kiterjedően. Persze saját elszámoltatásunk sem maradhat el: még márciusban próbáltuk megjósolni, hogy mi is várható idén, a szezon lezárultával ezt is ideje volt kiértékelni.

050-051 - Ross Brawn

Ezen felül exkluzív interjút olvashatnak Ross Brawnnal, aki sok dologról mesélt az AFM-nek, de egy szomorú cikket is meg kellett írnunk: elbúcsúztunk Sir Frank Williamstől.

Az F1-en kívül természetesen mással is foglalkozunk, elemeztük Fabio Quartararo MotoGP-bajnoki címét és hogy mi vár ránk a WRC hamarosan induló új korszakában, de írtunk a Mikulás Raliról, a nyirádi ralikrossz-szezonzáróról, illetve a Raid of the Championsról is.

 

Az AFM megvásárolható az újságosoknál, előfizethető a Formula.hu weboldalán, digitális formában is előfizethető erre a linkre kattintva, de a laptapir.hu-n keresztül is olvasható, szintén előfizetés után.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: