DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„30-40 másodpercen múlt az FIA döntése”

Karun Chandhok szerint ha ennyivel hamarabb dönt Michael Masi, akkor minden szükséges procedúrára lett volna idő és csak a balszerencsét okolhatná a Mercedes Lewis Hamilton vereségéért. De így nem.

Lassan egy hét telt el az F1-es szezonzáró óta, de továbbra is megosztja a közvéleményt az, ami a futam végén történt és amivel Max Verstappen megszerezte a világbajnoki címet. Sokan kifejtették már a véleményüket, most a Sky Sports elemzőjeként dolgozó Karun Chandhok világított rá, hogy mi lett volna a teljesen egyszerű megoldás mindez kivédésére:

"Szerintem egy dologban segíthetett volna saját magán rengeteget az FIA: a lekörözöttek elengedéséről szóló döntést harminc-negyven másodperccel korábban kellett volna meghozni. Ha ez megtörténik, akkor minden érintett visszavehette volna a körét, ha még az utolsó előtti kör előtt meghozzák a döntést, akkor minden procedúrát szabályosan le tudtak volna bonyolítani. Innentől mindenki csak Hamilton balszerencséjéről beszélhetett volna Latifi balesete miatt. Így viszont, hogy nem követték az előírt procedúrát, elszabadult a kritikacunami" - vélekedik Chandhok.

0101



Azt viszont nem gondolja, hogy Lewis Hamilton vissza fog vonulni az eset után.

"Szerintem még mindig fáj nekik ez a vereség, de meglepődnék, ha nem lennének ott Bahreinben a szezonrajtnál. Most Lewisnak és Totónak is fájnak az események, de szerintem vissza akarnak térni, hogy meglegyen Lewis nyolcadik világbajnoki címe. Az statisztikailag a történelem legjobb F1-es pilótájává tenné őt" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: