DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mercedes: Az össze-vissza döntések vezettek idáig

Toto Wolff nem akar beszélni Michael Masival, a fellebbezés visszavonásáról pedig Lewis Hamiltonnal közösen döntöttek. Szerinte ez az egész a követhetetlen szabályalkalmazás eredménye.

Lapunk jelen lehetett Toto Wolff mai rendkívüli sajtótájékoztatóján, melyen a Mercedes vezére ismertette a csapat aktuális álláspontját az Abu Dhabiban történtekkel kapcsolatban. Wolff beszélt Lewis Hamilton helyzetéről és arról, hogy reméli, a pilóta folytatja pályafutását, de természetesen részletesen beszélt Michael Masiról és arról, hogy mi a fő probléma.

Mint mondta, az nem lehet, hogy egy sportbajnokság során megjósolhatatlan, alaptalan döntések történnek és azok döntik el a világbajnoki cím sorsát. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy Lewis Hamiltonnal közösen döntöttek úgy még vasárnap, hogy megóvják az eredményt, azóta pedig közösen döntöttek úgy, hogy nem viszik tovább az ügyet és nem fellebbeznek. Kijelentette: sem ő, sem Hamilton nem akar a bíróságon bajnok lenni. Borzasztó nehéz döntés volt az, hogy ne fellebbezzenek, de megtették annak ellenére, hogy a versenyirányítás részéről egy olyan döntés született, ami Hamiltont "béna kacsává" tette az utolsó körre. Wolff a szívében-lelkében-csontjaiban érzi, hogy a motorsport csúcsát jelentő F1-ben ezeket nem szabad ilyen helytelenül megítélni.

ww



Megkérdezték tőle, hogy ez egy egyszeri hiba-e szerinte, vagy folyamatos, szélesebb probléma: nagyon határozottan válaszolta, hogy az utóbbi. Mint mondta, az egész év összes problémáját az okozta, hogy rossz döntések születtek, össze-vissza értelmezték és alkalmazták ugyanazokat a szabályokat. Ezek vezettek a megosztottsághoz, az ellentmondásokhoz, a problémákhoz, a feszültséghez. Mint mondta, tavaly az Eifel Nagydíjon ugyanilyen esetben teljesen ellentétes döntést hoztak Michael Masiék ugyanazzal az indoklással, mint most, amikor pontosan annak ellentétes döntést hoztak.

"Nem akarok beszélni Michael Masival" - jelentette ki Wolff a versenyigazgatóval kapcsolatban. Szerinte az a bizonyos döntés kirabolta az addig hibátlanul, tökéletesen vezető és a vb-címet kiérdemlő Hamiltont, ez pedig az ő értékeivel ellentétes.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: