DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Egy nap majd nevethetünk ezen, de nem ma

A Mercedes csapatvezetője szerint ilyen kiélezett harcban lehetetlen, hogy jóban legyenek Christian Hornerrel, abban viszont biztos, hogy a hétvégi döntő után mindenki megnyugszik majd.

Lewis Hamilton és Max Verstappen végletekig kiélezett világbajnoki harcának árnyékában Toto Wolff és Christian Horner, a két csapatfőnök is vívja a maga különmeccsét. A két "nehézfiú" nem riad vissza attól, ha élesen kell kritizálni a másikat, vagy éppen a médiában felfújni egy-egy ügyet, amellyel a maga javára billentheti a sportdiplomáciai erőviszonyokat egy-egy kérdésben - Wolff kapott is kérdést ezzel kapcsolatban az F1 Nation podcastben.

wwww



"Ez abszolút őszinte dolog, mert óriási a tét és ambíciózus emberek, ambíciózus csapatok harcolnak a világbajnoki címért. Ilyenkor nincs hely a fejünkben másik ember számára. Mindenki próbálja védeni a csapata érdekeit. Én próbálom hitelesen képviselni azt, amit jónak és helyesnek hiszek, ő is a maga módján kezeli a helyzetet és talán a jövőben egyszer még nevetni fogunk ezen - de nam ma" - mondta a kialakult feszült helyzetről Wolff.

A küzdelem hétvégén véget ért, hiszen elérkeztünk a szezonzáróhoz - a konstruktőri harcban lépéselőnyben van a Mercedes, egyéniben pedig döntetlenre áll a két pilóta, bár egy esetleges kettős nullázás Verstappen vb-címét jelentené. "Szerintem ha véget ér a harc a pályán, akkor a pályán kívül is véget ér majd. Úgy vélem, hogy a bajnokság lezárultával tiszteletet fogunk mutatni, bárki is legyen a győztes. Le fog higgadni a helyzet" - mondta. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: