DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Villeneuve: Ez nem F1, hanem bérgokartozás, Frank Williams forog a sírjában

Jó F1-et szeretnénk vagy hollywoodi műsort? – teszi fel a kérdést az 1997-es világbajnok. Szerinte a dzsiddai futam növelni fogja a nézettséget, de azon az áron, hogy sportág nevetségessé vált.

Pályaelhagyások, kiszorítások, ütközés elengedési kísérlet közben, őrjöngő csapatfőnökök, következetlen büntetések, háttéralku a versenyigazgató és egy csapat között: a szókimondó 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve szerint minden rossz volt, ami a Szaúd-arábiai Nagydíjon történt.

„Ez nem F1 volt, hanem bérgokartozás. Minden rossz volt. Nem is vagyok biztos benne, mit kellene mondanom. Nehéz semlegesnek maradni, úgy kommentálni az összes történést, hogy aztán semlegesnek ítéljenek meg” – kezdte a Motorsport.com-nak nyilatkozó Villeneuve. „Sportot és jó F1-et szeretnénk vagy egy hollywoodi műsort? Ha Hollywoodot akarunk, akkor a mai nap csodálatos volt. De erről szól az F1?”



„Szerintem Frank Williams forog a sírjában, egy ilyen verseny után. Amikor látni, hogy a csapatfőnökök és mindenki ordibál, nyomást helyeznek még a sportbírókra is, akkor a dolog nevetségessé kezd válni. Igen, nevetségessé vált. Remek volt a rajongók számára, a nézettség valószínűleg emelkedni fog. Ez remek hír a Formula-1-nek, de kezdünk eltávolodni a sporttól” – fogalmazta meg lesújtó véleményét a kanadai.

Villeneuve külön kitért Michael Masi és a Red Bull háttéralkujára, amely során megállapodtak, hogy a második újraindítás alatt a holland Lewis Hamilton mögé kerül a rajtrácson, így visszaadva pozícióját.

„Alkut kötni? Ilyenről még sosem hallottam. Ilyen nincs a szabályokban, egyszerűen nem is értem” – folytatta Villeneuve, aki a sportérték szempontjából nagyon reméli, a világbajnoki cím sorsa egy tiszta Abu Dhabi Nagydíjon dől el. „Red Bull-pálya jön, de Lewis motorjával már minden pálya Lewis-pályának számát. Csak abban bízom, hogy tiszta versenyünk lesz. Győzzön a legjobb, és ne történjen semmi olyasmi, mint vasárnap. Legalább az utolsó verseny ne legyen Hollywood, az idei évre már épp elég hollywoodi sláger jutott.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: