DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sainz a tempóban és a statisztikában bízik

Annak ellenére, hogy felejthető időmérőt zárt, a Ferrari spanyolja nem gondolja úgy, hogy aggódnia kellene. Persze még nem teljesen érti, miért pördült meg, de szerinte ritka eset volt csak.

Ahogy a Mercedes és a Red Bull, úgy vív egymással a Ferrari és a McLaren is, és az előnyben lévő maranellóiaknak újabb jó hétvégéjük lehet ez a jelek szerint. Az időmérőig legalábbis mindenképpen így gondolhatták, ám arra talán ők sem számítottak, hogy a Q2-ben elvérzik az egyik autójuk.

Carlos Sainznak a tempója alapján nem lett volna indokolt a kiesés, ám a balszerencse viszont megtalálta őt. Amikor igazán számított, akkor veszítette el az irányítást az autója felett. Hogy miért vadult meg a Ferrari alatta, arra pontosan ő maga sem tudja a választ, csak találgat. „Van valami, amit nem értek. A 11-es kanyarban teljes gázzal mentem át a harmadik szabadedzésen és a Q1-ben is. Aztán valamiért a Q2-ben volt ez a hirtelen megpördülésem. Szerencse, hogy megfogtam, balszerencse, hogy a hátsó szárny eltalálta a falat. Nem is éreztem, de utána már persze nehezebben lehetett vezetni az autót” – elevenítette fel a spanyol a kvalifikációt.



Bár rögtön az eset után vezethetetlennek titulálta versenygépét, később már finomabban nyilatkozott róla. Mindent összevetve azért mégsem aggódna túlságosan. Azt viszont érzi, hogy ma nagyot buktak. „Az igazán furcsa, hogy az autó egyébként remekül vezethető, nagyon kényelmesen éreztem magam benne. A Q1-ben végig első-második helyen voltam. Keményen nyomtam, az igaz, de nem őrült módjára. Aztán csak elszállt a hátulja. Mégsem aggódom, mert még a sérülés ellenére is gyorsabb voltam, mint a lágyakon. A legjobb ötben is lehettünk volna ma.”

A vasárnapban viszont bízik, a statisztika legalábbis őt igazolja kevésbé jól alakuló szombatok után. „Ha hátulról indultam, akkor mindig nagyon jó versenyeim voltak. Nem tudom, mi az oka ennek a tendenciának. Biztos vagyok benne, hogy sikerülhet majd előretörnöm. Az előzés persze nem lesz könnyű, de ezen a pályán bármi megtörténhet, ahogy azt láthattuk is. Erős futamom lesz holnap” – jelentette ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: